Екип

Веселина Цанова
Екскурзовод – касиер. Пазителят на вратата на музея. Тя е човекът, който може да ви посочи пътя към пеперудите нагоре или сърните и елените надясно. Любимо животно: паун. Любимо растение: роза.
Обича да общува с хората, смята искреността за ценно качество и гледа да има солидни запаси от искреност.

Даринка Белова
Главен счетоводител. Лоцманът, който води музея из коварните и буреносни води на българската финансова система. Посветена в древното бойно изкуство на годишните отчети и фактурите. И ексел, разбира се. Любимо животно: благороден елен. Харесва разходките сред природата, което в Черни Осъм е лесно защото там всъщност Природата е АБСОЛЮТНО навсякъде. Редовно заточва острието на счетоводните си умения чрез таен комплекс от упражнения достъпни само за посветени счетоводители.

Мариела Минкова
Екскурзовод. Ще ви разведе из музея. Обича да захрани стабилно посетителите с максималното количество знания, които могат да поемат, а след това и още една лъжичка. Любимо растение: Родопски силивряк. Това цвете с нежни синьо-виолетови фунийки е известно още като безсмъртниче, защото може да изкара доста дълго време без вода. Харесва активни дейности на открито.

Светослав Тодоров
Уредник. Човекът, който знае защо този експонат е в музея и защо е точно между другите два експоната. Ако експонатите в музея можеха да пеят, то той щеше да им е диригент. Любимо животно: куче. Обича и ябълки. Но хубави. Обича проблеми, които имат решения. Стреми се да поведе, колкото може повече хора по пътя на осъзнаването, че хората са неразделно цяло с природата. И, че няма особен смисъл да се държим с природата така сякаш сме на гости у неприятни роднини. Ресурсите на планетата са ограничени и изчерпаеми. За сега няма друга планета на която да се преместим когато похарчим тази. Малко повече мъдрост в хорските дела е добра идея. Всеки уредник на природо-научен музей трябва да може да изкара една седмица в гората само с един кламер и два метра канап. Светослав може да изкара две седмици само с кламер.

Павлина Иванова
Директор на музея. Нещата с които се занимава един директор на музей прескачат с тревожно голяма скорост между много скучни и изключително сюрреалистични. Общо взето това е капитанът на космически кораб, който е изхвърлен в паралелна вселена. Всичко е работа на директора на музея – дори и нежеланието на експоната лисица да седи близо до експоната дива свиня, защото не се разбирали. Любимо животно: котарака Простислав, когато се държи добре. Любими растения: маруля и хмел. Харесва интересните дейности на интересни места, стига да не са изрично забранени от закона. Обича и спокойствието на поляните през юли. И поляните през юли харесват директора.

Back to top button