Гостуващи образователни занятия

Образователни занятия, представени от колеги от Екомузей - Русе

През 3-те дни, 25-27 април, музейните педагози Виктория Друмева и Магдалена Трифонова от Екомузей с аквариум – Русе, гостуваха в Природонаучен музей – Черни Осъм. Те представиха своите три образователни занятия пред ученици от училища от град Троян, град Априлци и село Борима. Темите бяха: „Ледена епоха: изчезналите животни“, „Рибите в река Дунав“ и „Водолюбиви птици“. Тези модули са свързани с опазването на животните, техните местообитания и природата около нас.

В рамките на занятието „Ледена епоха: изчезналите животни“, учениците научиха за живота на праисторическите животни, които населявали територията на България – мамута, мастодонта и пещерната мечка. Чрез игри и макети учениците придобиха трайни знания, свързани с науката Палеонтология. Акцентът на занятието беше Ледената епоха и съжителството на праисторическия човек с дивите животни.

Следващото образователно занятие, представено от Виктория и Магдалена, беше на тема „Рибите в река Дунав“. Това занятие е свързано с екосистемата на река Дунав и живота на нейните обитатели. Малките ученици научиха за различните видове риби, които обитават реката и за тяхната роля в екосистемата.

Третото занятие, представено от музейните педагози, носеше темата „Водолюбиви птици“. Нашите гости се запознаха с различните видове водолюбиви птици, които обитават река Дунав и околните водни места. Всички заедно обсъдиха важните роли, които тези птици играят в екосистемата и мерките за опазване на  видовете.

Образователните занятия, представени от Магдалена и Виктория, бяха изключително полезни и интересни за учениците. Малките гости получиха възможността да научат много за опазването на животните, техните местообитания и природата, която ни заобикаля. Освен това, занятията се оказаха много забавни и интерактивни, като предоставиха възможност на учениците да се забавляват, докато учат.

Снимки от трите дни, показват емоциите на нашите посетители.

Свързани статии

Back to top button