Опознаване на биоразнообразието чрез бомбички от семена

На 17 април ученици от Финландия, Естония и Професионалната гимназия по селско стопанство „Стефан Цанов“ гр.Кнежа посетиха нашия музей. По време на семинара, организиран от нашите доброволци Рут и Ноа, около 30 ученици имаха възможност да научат повече за биоразнообразието.

Какво представлява биоразнообразието? Защо биоразнообразието е важно? Как можем да осигурим биоразнообразие на нашата планета? Докато обсъждаха тези въпроси, учениците научиха много и за местните цветя на региона. За да завършат семинара и да съчетаят новата информация с практическа работа, учениците създадоха свои индивидуални бомбички със семена. Семенните бомбички са малки топчета, направени от пръст и глина, които съдържат семена. Сега всички ученици могат да хвърлят своите бомбички със семена в природата и да окажат положително въздействие върху световното биоразнообразие.

Искате ли и вие да направите свои собствени бомбички от семена? Тогава ви каним да дойдете в музея в Деня на Земята – 22 април и да създадете своя собствена смес от семена!

 

Свързани статии

Back to top button