Велокино: Киното, което оживява с помощта на велосипедите

Вечерта на 8 юни 2023г., дворът на нашия музей се превърна в изключителна сцена за велокино, създавайки незабравимо кинематографично изживяване за всички присъстващи. Това невероятно събитие се осъществи благодарение на предложението на нашата доброволка, Ноа Оденбах. С помощта на десет велосипеда, участниците генерираха необходимата енергия за захранване на големия екран и звуковата система. Малки и големи, всички се включиха в това уникално преживяване, сътворявайки енергията, която позволи на филмите да се разкрият пред тях.

В прожекциите бяха включени вълнуващи видеосъдържания от различни източници. Националният парк „Централен Балкан“ предостави невероятни кадри, които пренесоха посетителите в дивата природа. Също така, благодарение на приноса на @karashkahouse, разкрихме тайнствените диви животни на Стара планина. Продуцентът Biota Films предостави филма за „Дивата природа с Борис Николов“, който ни потопи в неповторимите моменти на живота в природата. Освен това, WWF България ни даде възможност да се потопим в света на горите чрез филми, фокусиращи се върху техните красоти и важност.

Това вълнуващо събитие стана реалност благодарение на нашите ценни партньори – Дирекция „Национален парк Централен Балкан“ и Национален Доверителен Екофонд. Заедно с тях, ние превърнахме идеята в реалност и се радваме, че успешно осъществихме това събитие.

Това събитие се провежда като партньорско събитие на Зелената седмица на ЕС. От събота, 3 юни, до неделя, 11 юни, политици, водещи еколози и заинтересовани страни от Европа и извън нея обсъждат екологичната политика по отношение на биоразнообразието, кръговата икономика и нулевото замърсяване. Освен това различни институции в цяла Европа ще бъдат домакини на партньорски събития, за да повишат осведомеността и да образоват хората за значението на опазването на околната среда и насърчаването на устойчиви практики на живот.

Каним ви да дойдете през цялата седмица, за да разгледате нашата изложба за възобновяемата енергия. Присъединете се към нас и се вдъхновете по отношение на това какво можете да направите сами, за да допринесете за една по-устойчива, издръжлива и социално справедлива общност. Повече информация Тук.

 

Свързани статии

Back to top button