ДНИ НА РЕЙНДЖЪРА

Започваме на 1 юни /сряда/ – Ден на детето от 10:00 часа, в двора на Природонаучен музей – Черни Осъм.

Знаете ли кои са рейнджърите? А искате ли да влезете в обувките на парковите охранители? Природонаучен музей – Черни Осъм, в партньорство с Национален парк Централен Балкан и Националното училище за планински водачи „Минко Занковски“  – Черни Осъм, ви предлагат едно вълнуващо изживяване.

Първата дата от предстоящите събития е 1 юни на която всеки участник ще стане част от екип рейнджъри, търсещи и опазващи природата и животните. Подготвили сме ви много нови знания, игри и забавления. Работа с GPS и компас, умения за следотърсач, асоциации, състезания за разпознаване на животни и растения са само част от заниманията, с които ще се забавляваме.

А каква е професията на рейнджъра?  На първо място много интересна, динамична и изискваща притежание на най-различни знания и умения. За да извършва добре своята работа, той трябва да познава различните видове животни и растения, да знае с какво се хранят, къде и как живеят. Също така, Рейнджърът срещан като Служител Паркова охрана, трябва да различава защитените от закона видове и територии и какви са правилата за посетителите в тях. Но най-вече, той трябва да обича природата и нейните обитатели толкова много, че да е готов да посвети ежедневието си на грижата и опазването на нейния пъстър свят.

Дайте своето мнение в нашата АНКЕТА

Елате заедно да отпразнуваме деня на детето!

Очакваме ви!

Към събитието в нашата Facebook група

За контакти с нас и допълнителна информация

Свързани статии

Back to top button