ЛЯТО в люлката на природата – сближаване с културата и природата в незабравимо събитие

07, 08, 09 юли

Седмицата от 7-ми до 9-ти юли се превърна в истинско празненство на природата, което събра любители на изкуството, музиката и храната от близо и далеч. В дните, определени за това събитие, в музея се проведоха множество дейности, които запленяваха сетивата и оставяха незабравими спомени в сърцата на посетителите.

Петък вечер (7 юли) беше посветена на българското кино. Под звездите, в двора на музея, посетителите се насладиха на стар български филм за малки и големи. За някои от посетителите той показа нов и непознат свят, за други спомени от миналото.

Съботният ден (8 юли) беше зареден със слънчево настроение и креативност. Заедно с Мая Съева, талант в областта на изобразителното изкуство, посрещнахме над 30 деца. Под нейно ръководство децата развихриха въображението си и творяха върху стъклени чаши. Резултатът беше изключително красиви и уникални произведения, които станаха спомен от техните посещения в музея.

Вечерта се превърна в незабравимо музикално и кулинарно пътешествие. Под звуците на китарата на Гери Костова и гайдата на Светослав Тодоров, всички гости бяха завладени от магията на музиката. Ароматът от изисканата трапеза се носеше по въздуха и превръщаше вечерта в истинско удоволствие за сетивата. Милена Георгиева и Мирослав Димитров създадоха вкусни ястия, вдъхновени от тематиката „Ядливите растения“. Гостите се насладиха на разнообразие от неповторими вкусове и същевременно се научаваха интересни факти за растенията, гъбите и производството на хляб.

Последният ден (9 юли) бе посветен на разходка на открито в околностите на селото. Част от екипа на Природонаучния музей водеше групата в изумително пътешествие, разказвайки им за разнообразието от растения, гъби и животни, които се срещат в момента. Голям интерес предизвика наблюдаването и определянето на птиците около нас, което направи разходката още по вълнуваща.

„Лято в люлката на природата“ бе организирано с финансовата подкрепа на община Троян по Културен календар за 2023 година. Това събитие се превърна в мост, свързващ хората с културата и природата, и даде възможност на всеки да открие радостта от новото изживяване. Любители на кино, изобразителното изкуство, музика, кулинария и природа намериха своето място под откритото небе, създавайки спомени и впечатления, които ще ги запомнят дълго време напред.

Свързани статии

Back to top button