Приключенията на Рейнджърите: Отбелязваме Световния ден на рейнджъра 31 юли

Нa 29 юли /събота/, в двора на Природонаучния музей и Училището за планински водачи, се състоя четвъртото поредно честване на Деня на Рейнджъра (31 юли), посветено на храбростта, упоритостта и отдадеността на парковите служители към нашата природа. Събитието беше съвместна инициатива между ДНП „Централен Балкан“ и Училището за планински водачи, а сред гостите бяха и членовете от Скаутския клуб „Диви пчели“ от гр. Плевен, които представиха своята дейност и умения.

На специално подготвени 10 станции, младши рейнджърите преживяха едно незабравимо приключение, което ги докосна до ежедневието на парковите служители. Всяка станция представяше различна дейност, която изискваше от рейнджърите умения като сръчност, практичност и бързина. Вдъхновени и развълнувани, те се впускаха в предизвикателствата, определяха възрастта на дърветата, работеха с компас по зимна маркировка и определяха животински видове по техните следи. С помощта на рейнджърите от Национален парк „Централен Балкан“, младите участници получиха пълна информация за разнообразието от животински и растителни видове, обитаващи Средна Стара планина, както и за трудностите, с които рейнджърите се сблъскват ежедневно в своята служба. Част от 10-те странции включваха още спускане над реката с въжен тролей, катерене по катерачна стена, преминаване през препятствия, показане умения за сръчност и бързина. Младши рейнджърите се изправяха смело пред предизвикателствата, доказвайки своята умелост и посветеност към защитата на природата.

Денят на рейнджъра завърши с връчването на грамоти за всички участници, вече рейнджъри и със заслужени подаръци от организаторите. С благодарност към всички за участието си, си пожелаваме до нови срещи в очакване на новото предизвикателство през следващата година.

Свързани статии

Back to top button